Közérdekű Hírportál
Közérdekű Hírportál
 
Menü
 
 
JOGSEGÉLY

AUTÓS JOGSEGÉLYSZOLGÁLAT A SZÖVETSÉG REGISZTRÁLT TAGJAINAK!!

dr.SZIKLAI JÁNOS ügyvéd

telefon: +3620/939-17-88

e-mail: drsziklai@t-online.hu

web:  www.sziklai-ugyved.hu

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Naptár
2018. November
HKSCPSV
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
<<   >>
 

 

  

 

 

 

Impresszum

 

 
AKTUÁLIS
AKTUÁLIS : NYÍLT LEVÉL - TISZTELT TARLÓS ISTVÁN FŐPOLGÁRMESTER ÚR!

NYÍLT LEVÉL - TISZTELT TARLÓS ISTVÁN FŐPOLGÁRMESTER ÚR!

  2011.11.30. 00:24

Ennek a nyílt levélnek a megírására, a főpolgármester úr, dugódíj és közlekedési adó bevezetésére irányuló törekvései késztettek minket. Budapest vezetői, az itt élőket évtizedeken át csak fosztogatták és kiszolgáltatott helyzetbe hozták. Tarlós úr, most az elődei nyomdokaiba lépve, újra a közlekedőket akarja kifosztani, mert képtelen megoldani a város egységesítését, és rendet tenni azokon a pontokon, ahonnan a közösségi közlekedés fenntartásához szükséges forrásokat elő lehetne teremteni. Ön nem hajlandó harcolni ennek a városnak a polgáraiért, a tisztességtelen parkolási rendszer átalakításáért, inkább tovább nehezíti a budapestiek életét. Lenne más megoldás is, de Ön soha senkit nem hallgat meg. Erőből, igazságtalanul, alternatívák megléte nélkül akarja büntetni azokat, akik ebben a városban kénytelenek élni, dolgozni és közlekedni. Amennyiben ettől a tervétől nem áll el, Ön méltatlanná vált a választók bizalmára és ennek a városnak az irányítására. Egy élhetőbb tisztább és tisztességesebben működő város érdekében kérjük az alábbi javaslataink átgondolását, a fizetőparkolási rendelet módosítását, illetve néhány, a közlekedésre vonatkozó javaslatunk mérlegelését és elfogadását. Ezen kívül kérjük, a profitorientált magáncégek azonnali eltávolítását a parkolás üzemeltetésének rendszeréből, mert ez sérti a közerkölcsöt, és mind társadalmilag, mind morálisan, mind pedig pénzügyileg is kárt okoz a városnak, és ebből adódóan az adófizető polgároknak is. Ehhez persze tisztességes, bátor szemléletre, és egy kidolgozott programra is szükség lett volna. Ön úgy tűnik, már nem az a Tarlós István, akit ismertünk, akiben megbíztunk és akit ezért megválasztottunk.


 1.  Kérjük a parkolást szabályozó rendeletek tisztességes elvek alapján való átdolgozását!  Például az érvényes parkolójegy havi egyszeri bemutatási korlátozásának megszüntetését! Ez alaphelyzetben egy erkülcstelen gyakorlat, mely a   tapasztalatok szerint, csak a parkolást üzemeltető cégek jogtalan bevételhez  jutását szolgálja, és jogegyenlőtlenséget okoz. Így az is megbüntethető, akinek van érvényes jegye, vagy éppen jegyet váltott a bírságolás időpontjában. A szabályozás indoklása rosszhiszemű és életszerűtlen.

 

 2.   Kérjük, hogy a város egész területén, parkoló órával igazolva, minden autósnak joga legyen 15 percig ingyenesen várakozni, a gyors ügyek elintézése végett, és csak az ennél hosszabb ideig történő várakozás esetén kelljen fizetni.

 

 3.  Ezen kívül, kérjük, hogy öt percben állapítsák meg a minimális induló várakozási  díjat. Jelenleg ugyanis, a bevételek mindenáron való növelését szem előtt tartó szabályozás, akkor is 15 percben szabja meg a minimális időt, ha az autós 5-10 perc múlva már elhagyja a helyszínt. Ez a szabályozás sérti a jó erkölcsöt, üzletileg sem tisztességes, és a fizető parkolás filozófiájával sem egyezik.

 

 4.  Jelen pillanatban a rendelet nem ad lehetőséget a jegyváltásra, és számtalan esetben  pótdíjazzák a jegyváltási célból az óráig elsétáló autósokat. A 15 perces megállási lehetőség támogatná a kihalófélben lévő kis üzleteket is,  és normális lehetőséget teremtene a jegy vásárlásra.

 

 5.   Kérjük a fizetőparkolásban részt vevő pótdíjazó eszközök ( kézi számítógép, fényképezőgép, parkolójegy kiadó automata ) rendszeres hitelesítését!

 

 6. A szélvédőre kihelyezett „mikulás csomag” jogilag elfogadhatatlan, mint hivatalos  értesítés. Ezért kérjük, hogy a kiszabott pótdíj a postai, vagy egyéb úton elküldött felszólítás után minimum hat nap álljon rendelkezésre a befizetésre. Az említett ideig,  az alap (helyszíni) büntetési díjtételnek megfelelő összeget kelljen befizetni.

 

 7.   Kérjük a parkolási jegy lejárta esetén a kerékbilincselés megszüntetését! A kerékbilincs csak durva szabálysértés, illetve a büntetés behajtásának bizonytalansága esetén legyen alkalmazható (pl. külföldi autósok esetében). A parkolási idő lejárta, vagy a díjfizetés elmaradása, polgári peres ügy! Így a kerékbilincs alkalmazása ebben az esetben egyrészt jogtalan, másrészt az objektív felelősség bevezetése miatt okafogyottá is vált, illetve dupla büntetést jelent.

 

  8.  Kérjük az egyéb esetben alkalmazandó kerékbilincselésben résztvevő gépjárműveket, és személyeket kötelezően azonosítóval ellátni, valamint a jelzés nélküli járművek, és személyek kitiltását a kerékbilincselés tevékenységből.

 

 9.  Az egységes parkolás rendszerének sokat ígért megvalósításáig, kérjük az üzemeltetőket kötelezni az övezetek mentén egymás jegyeinek elfogadására, egyforma parkolási kártyák bevezetését, és területfüggetlen ügyfélszolgálati irodák létesítését, ingyenes parkolási lehetőséggel az ügyintézés alatt.

 

10.  Kérjük a fizetőparkolási övezetekben, a tarifák és a fizetési üzemidő (8-18 óra között), 2009. június 1-je előtti állapotának visszaállítását, illetve az alsó rakparti P+R, P+GY parkolók díjmentessé tételét!

 

11.  Kérjük a bevezető utaknál és a nagy csomópontokban, P+R parkolók létesítését, és egy új motiváló jegyrendszer kialakítását. (az erőszaknál, a kreativitás néha célravezetőbb)

 

12.   A környezetvédelem és a szmogriadó elkerülése érdekében kérjük a hibrid rendszerű autók 50% -os, az elektromos autók 100% - os parkolási díjkedvezményét.

 

13.   50% - os parkolási díjkedvezményt kérünk a munkájukat végző karbantartók és vállalkozók részére.

 

14.  Kérjük a parkolásból befolyó pénzek áttekinthető egységes elszámolását, és az így befolyó bevételek felhasználásának szigorú szabályozását, mely kimondja, hogy ezen bevételek kizárólag a közlekedéshez kapcsolódóan, a közösségi és a közúti közlekedés fejlesztésére fordíthatók.

 

Budapest légszennyezettségének csökkentése, a forgalmi torlódások, a szmogriadó  elkerülése és a gépjárműforgalom elvezetésének érdekében kérjük:

  • A jelzőlámpa-rendszerek optimális, zöldhullámra való beállítását. Ahol lehetőség van rá, körforgalommal történő kiváltását.
  • a közúthálózat forgalomtechnikai szempontból való racionalizálását.
  • a feleslegesen kihelyezett jelzőlámpák megszüntetését.
  • a közút hálózat, elkerülő utak, és körgyűrűk bővítését, a szintbeli kereszteződések átépítését.
  • a BKV járműparkjának felújítását és átállítását környezetbarát üzemanyagra (földgáz üzemre)
  • parkolási és adó-kedvezményeket a (valóban tiszta) hibrid illetve az elektromos autók üzemeltetőinek.
  • az elektromos autók dokkoló egységeinek kiépítését
  • a kerékpár-kölcsönző rendszert összekapcsolni P+R parkolási lehetőséggel.
  • a kerékpár-tárolókat és kerékpárutakat úgy kiépíteni, hogy sem forgalmi sávokat, sem parkolóhelyeket ne vegyenek el, és a forgalom lassításával ne növeljék a járművek károsanyag kibocsátását sem.
  • Kérjük a dugódíj teljes elvetését!  

Budapest nem hozhat létre egy „vasfüggönyt” maga körül, ami ellehetetlenítené, és csődbe vinné az autót munkához használó vállalkozókat (bár ez Önt nem érdekli), ezzel is veszélyeztetve sok ezer munkahelyet! Másrészt a város úthálózatának felépítéséből adódóan, a sugárirányú, illetve a ki- és átvezető utak ilyen jellegű szabályozása jogsértő és a forgalmat életszerűtlenül korlátozó és megbénító intézkedés lenne, mely egyben a város átjárhatóságát tenné lehetetlenné. Jelenleg a BKV járművek által okozott környezetszennyezés mértéke alapján a buszokat kellene elsőként kitiltani a forgalomból.

 

Alternatívák bevezetése nélkül még ötlet szinten is értelmetlen, és diszkriminatív az elgondolás, és csak a közlekedők további megsarcolására jó. A tiszta üzemű járművek elterjedését célzó szabályozás megteremtéséig, és a P+R parkolók számának látványos növeléséig az ilyen jellegű lépések értelmetlenek, és tisztességtelenek, ha ennek a szónak még van értelmezhető jelentése az Önök számára.

 

Nem a kerékpár a jövő útja! A mobilitásunk jövője a tiszta üzemű járművek megjelenésében, és azok integrációjának elősegítésében rejlik. Ebben Budapest, és Magyarország komoly lemaradásokkal küzd, mivel erre nézve nem volt határozott politikai akarat. A politikai rövidlátásért, pedig nem az állampolgárokat kell büntetni. Egy város életét nem lehet szűk lobby érdekek mentén szabályozni. (pl. a kerékpáros szervezetek, és magukat zöldnek nevező csoportosulások önző, illetve minden szakmaiságot nélkülöző szélsőséges érvei alapján)

 

A közlekedéshez, és szabad helyváltoztatáshoz való jog nem kiváltság!

 

Tisztelettel

 

Autósok szövetsége

(Ez a nyílt levél tartalmában sok elemet átvett az Emberibb Parkolásért Mozgalom követeléseiből, de sok egyéb területen el is tér attól)

Még nincs hozzászólás.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
 
HIRDETÉS

 

 
Óra
 
SMS HIRDETÉS
 


 

 

STARSTABLE Online csatlakozz te is egy remek közösséghez! Daisy BLOG    *****    Érdekelnek a zenei újdonságok? Kattints! &#9205; Popusz: Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több.    *****    Halihó! Néhány újdonság a G-Portál Histórián! Toljuk meg az év végét, kovácsoljunk közösséget ismét! Csatlakozol? :)    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK