Közérdekű Hírportál
Közérdekű Hírportál
 
Menü
 
 
JOGSEGÉLY

AUTÓS JOGSEGÉLYSZOLGÁLAT A SZÖVETSÉG REGISZTRÁLT TAGJAINAK!!

dr.SZIKLAI JÁNOS ügyvéd

telefon: +3620/939-17-88

e-mail: drsziklai@t-online.hu

web:  www.sziklai-ugyved.hu

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Naptár
2017. Augusztus
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 

 

  

 

 

 

Impresszum

 

 
AKTUÁLIS
AKTUÁLIS : 21 ÉV DILETTANTIZMUSÉRT, HŰTLEN KEZELÉSÉRT, ÉS AZ ELTŰNT MILLIÁRDOKÉRT ÚJRA A BUDAPESTIEKNEK KELL FIZETNI?!

21 ÉV DILETTANTIZMUSÉRT, HŰTLEN KEZELÉSÉRT, ÉS AZ ELTŰNT MILLIÁRDOKÉRT ÚJRA A BUDAPESTIEKNEK KELL FIZETNI?!

  2012.01.14. 17:59

Figyelve, a szinte már napi témaként nyomon követhető küzdelmet, amelyet Tarlós István folytat a főváros anyagi helyzetében és ezen belül a BKV finanszírozásában kialakult állapotokhoz kapcsolódóan, néhány kérdés felmerül az emberben. Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolása nem hiszem, hogy a mi feladatunk lenne, de talán megérne egy próbát, ugyanezen kérdéseket a fővárosnál, a BKK-nál és a BKV-nál is feltenni. . . .

Jelenleg ugyanis választópolgárként az tapasztaljuk, hogy a sokunk által támogatott főpolgármester, lassan valamennyi ígéretét feledve, egyre inkább szembe fordul minden régi hitvallásával, megváltoztatja valamennyi eddig érvényes elképzelését az elfogadható, és elfogadhatatlan dolgokról. Egyre inkább a lakosság és a vállalkozások terheinek növelésében, és az élettér beszűkítésében, a társadalom közérzetének további romlását okozó megoldásokban látja az egyetlen kiutat. Ennek a „Demszky” féle filozófiának a lényege, fizess, ha itt élsz! …mert mindenért fizetni kell, a szakmaiatlanságért, a dilettáns működtetésért, a pazarlásért, a hűtlen kezelésért, még a rossz közérzetért, és a kiszolgáltatottságért is. Tarlós úr sajnos maradéktalanul átvette Demszky Gábor metodikáját. Nincs koncepció, nem tudunk semmiről, nem nyúlunk az érdekkörökhöz, de borzasztóan küzdünk, és nem lesz baj.  ....de ha mégis baj lenne, majd a régi forgatókönyv szerint leverjük az itt élőkön. Úgy gondolom, hogy Budapest főpolgármestereként nem üzengetni kellene Orbán Viktornak, hanem már régen meg kellett volna tenni azokat a kényelmetlen és szakértelmet kívánó lépéseket, amelyek megfelelő alapot nyújtottak volna a támogatásról szóló egyeztetésekhez. Tehát néhány kérdés, amire soha senki nem fog válaszolni:


·       Vajon miért nem azzal kezdődött Budapest új korszaka, hogy az összes parkolási szerződést azonnali hatállyal megvizsgálták volna, és amelyek jogilag, erkölcsileg és gazdaságilag kárt okoznak a fővárosnak és azon keresztül az adófizető polgároknak, azonnali hatállyal megszüntették volna?

·       Vajon miért nem vonták felelősségre azokat, akiknek ezt a milliárdokra rugó hűtlen kezelést, és az egész korrupt parkolási rendszert köszönhetjük?

·       Miért nem lehetett végre egy olyan, gazdaságilag, logisztikailag és irányításában is egységesen működő fővárost létrehozni, ahol a kerületek polgármesterei, nem az egység ellen szövetkeznek, hanem egy modern, és minden szempontból élhetőbb világváros megvalósításáért.

·       A jelenleg kialakult helyzetben, van-e még erre esély, vagy még évtizedekig egy pusztuló, szétzilált, kiscsoportos érdekek mentén működő, erkölcsileg is lezüllesztett struktúrában kell élnünk.

·       Tarlós István, vajon alkalmas-e arra, hogy rendet teremtsen a főváros működésében, és egyáltalán akar-e ilyet?

·       Van-e mögötte elegendő politikai akarat és ezzel megkapta-e a hatékony irányításhoz szükséges hatalmat, és képes-e valamennyi, a város életében fontos szerepet játszó szervezet (többek között a BKK) irányítását is felügyelni?  

·       Vajon miért nem érti meg a kormányzat azon elvárásait, hogy csak egy a fölösleges kiadásoktól megszabadított, teljes egészében átvilágított, az oda nem való emberektől megtisztított, racionalizált működésű BKV-ba érdemes pénzt pumpálni?  Amennyiben ezt nem teszi meg, csak a Horváth Csaba féle felületes „rendberakás” zajlik majd, ami anno csak további elherdálható milliárdokhoz jutatta a fővárosi közlekedési vállalatot, ahol ezt meg is tették, és mind a mai napig százmilliók tűnnek el, elég nehezen védhető szerződésekbe csomagolva. Lásd: ( http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/erre-megy-el-a-bkv-penze-2076932 - nagyjából 860 millió úszik a felszínen, de vajon mit dobna ki egy mélyebb vizsgálat? Jó tudni, hogy kb 35-38 millió forintba kerülne egy Ikarus busz teljes felújítása és földgáz üzemre történő átállítása úgy, hogy hét évig nem kellene fődarabot cserélni, és maximális üzembiztonságot garantálna a cég!)

  

·       Hol vannak a város jövőjét meghatározó tervek, a valós fejlesztések, és a valós akarat, arra nézve, hogy Budapest egy korszerű, környezettudatos gondolkodásnak alávetett, a társadalom és a város lakóinak érdekeit figyelembe vevő filozófia mentén fejlődhessen.

·       Érdekel-e itt valakit, a budapestiek véleménye és közérzete, a város üzemeltetéséhez kapcsolódó napi problémáik és elvárásaik, vagy marad a jól bevált dilettáns és enyhén szólva is aggályos működtetés, a megfélemlítéssel, és a sarcok kivetésével fűszerezve?

·       Meddig akarják még büntetni és ellehetetleníteni az itt élőket, akik a legkevésbé sem felelnek az elmúlt évtizedekben, a várossal és lakóival szemben elkövetett bűnökért? (…hacsak úgy nem, hogy a felmerülő politikusi kínálatból, választóként megpróbálták a legkisebb rosszat kiszűrni. Hozzáteszem nem sok sikerrel.)

·       Tarlós István főpolgármester úr hajlandó-e küzdeni egy tisztességesen működő városért, hozzányúlni azokhoz a problémákhoz amelyek ellehetetlenítik Budapestet, amelyeken milliárdokat bukunk, amelyek kiszolgáltatott, reményvesztett helyzetbe sodorták az itt élőket, vagy megalkuszik önmagával és a kialakult helyzettel a pozíciója megtartásáért? …ezzel persze szembe fordulva az őt megszavazó, és benne bízó polgárokkal.

 

Még meglehetősen sok kérdést lehetne feltenni, de nem hinném, hogy bármelyik érdekeltnek is szándéka lenne válaszolni. Azért persze titokban bízom benne, hogy egyszer választ kapunk majd, mert akkor talán a dolgok menete is megváltozik. Addig meg inkább ne álljanak Önök se fél lábon ….hosszú lenne.

Még nincs hozzászólás.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
 
HIRDETÉS

 

 
Óra
 
SMS HIRDETÉS
 


 

 

Ne maradj le semmirõl, értesülj elsõ kézbõl a Selena Gomezzel kapcsolatos hírekrõl! Hat éve várja a látogatókat az oldal    *****    Református exmisszus-gyakornok, jégkorong, izomautók, rap zene. Igen, ez mind én vagyok! Hogyan? Nézz be és megtudod! :)    *****    Szeretsz írni? Lenne egy jó témád, amit megosztanál másokkal? Akkor kattints, és nyerj egy vendégposztot nálam! :)    *****    Kedveled Ian Somerhaldert? Odáig vagy a szépséges színésznõért, Nina Dobrevért? Kattints! Nem csak TVD rajongóknak!    *****    Szeretsz filmet nézni? Akkor itt a helyed! Nézz filmet facebook messengeren. Klikk ide!!!!    *****    MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER    *****    DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE! DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE!    *****    ***Egy blog. Egy lány. Egy élet.*** Ðzsí blogol. *G-PORTÁL KÖZÖSSÉGMENTÉS ugyanitt. Ha hiányzik a régi közösség.*BLOG***    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Nézz filmet facebook messengeren!!!! Klikk! Klikk!    *****    ONMYMIND \\ EGY ÁTLAGOS SRÁC BLOGOL MINDENRÕL AMI ESZÉBEJUT \\ ZENE, CIKKEK, KRITIKA? KATTINTS ÉS OLVASS MOST KEDVEDRE    *****    **********Rengeteg AKCIÓ! Vegyszermentes kozmetikmok és bio mosó és tisztítószerek, munkalehetõséggel! ***********    *****    OKTATÁS INGYENESEN az ASZTRO-suliban, Asztrológiai tanácsadás BECSÜLET KASSZÁS alapon! Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Hírek a folytatásról - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed -    *****    LORDE * ISMERD MEG TE IS A ROYALS ÉNEKESNÕJÉT * LORDE * ISMERD MEG TE IS * LORDE * ISMERD MEG TE IS A ROYALS ÉNEKESNÕJÉT    *****    Re-Startoltunk! Egy SZEREPJÁTÉK, amelybe bármikor becsatlakozhatsz! Légy te is Hõs! Hõsregék RPG    *****    Nem értesz a CSS kódokhoz/nem tudod egyedül fenntartani oldalad/szeretnél egy társszerkesztõt? Írj nekem! - sakura-ec.gp    *****    ISMERD MEG A GYÖNYÖRÛ OSCAR-DÍJAS SZÍNÉSZNÕT, ALICIA VIKANDERT, AKI A 2018-AS TOMB RAIDER LARA COFTJÁT FOGJA ALAKÍTANI!    *****    "Céljuk fellelni az Egyesülés Pengéjének darabjait, és újra felemelni a Lidérckirályt."    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.