Közérdekű Hírportál
Közérdekű Hírportál
 
Menü
 
 
JOGSEGÉLY

AUTÓS JOGSEGÉLYSZOLGÁLAT A SZÖVETSÉG REGISZTRÁLT TAGJAINAK!!

dr.SZIKLAI JÁNOS ügyvéd

telefon: +3620/939-17-88

e-mail: drsziklai@t-online.hu

web:  www.sziklai-ugyved.hu

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Naptár
2018. Február
HKSCPSV
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
03
04
<<   >>
 

 

  

 

 

 

Impresszum

 

 
AKTUÁLIS
AKTUÁLIS : NYILT LEVÉL DABASRÓL - sétáló utca a semmibe

NYILT LEVÉL DABASRÓL - sétáló utca a semmibe

  2012.02.07. 14:18

Bár ezt a levelet, elkeseredett és felháborodott dabasi polgárok juttatták el a szerkesztőségünkhöz, hogy nyílt levél formájában mondhassák el a véleményüket, egy szerintük, öncélú, értelmetlen és környezetszennyező forgalomszabályozásról. Azért választották ezt a módot, mert állításuk szerint a hivatal hallani sem akar a nemtetszésüket kifejező helyi lakosokról.  AZÓTA KIDERÜLT, HOGY A POLGÁRMESTER ÚR MÉGIS KÉSZ VOLT A KOMPROMISSZUMOKRA, ÉS MAJD MINDENKI MEGELÉGEDÉSÉRE RENDEZŐDÖTT AZ ÁLDATLAN ÁLLAPOT. ÍGY IS LEHET. TALÁN ÉRDEMES NÉHA MEGHALLANI AZ ALULRÓL JÖVŐ PANASZOKAT IS!!    

Íme az azóta megoldódott problémát kirobbantó nyílt levél:

TISZTELT POLGÁRMESTER ÚR!

Sajnálatos módon, Ön és a munkatársai, folyamatosan figyelmen kívül hagyják a helyi lakosok panaszait. Bár megjegyezzük, hogy ez azért nincs teljesen így, mert Ön érdemi egyeztetés helyett, a helyi rádiót használja arra, hogy az „értetlenkedő”, városlakókat,  -feltehetőleg értelmes magyarázat nem lévén - szinten aluli indokokkal kápráztassa el.  Ilyen volt például, a babakocsit figyelmetlenül maguk előtt toló, - az Ön meglátása szerint feltehetőleg – szenilis nagymamák példája, akik mögött ott ugrándoznak felügyelet nélkül a szabadjára hagyott unokák. Állítólag az ő védelmükben kellett ezt a nagyszerű cselekedetet megvalósítani…. Ilyen és hasonló magyarázat még van bőven. Miszerint a sötét lelkületű autósok, mindig száguldoztak, de most, hogy húszra csökkent a sebesség, a 40-es vagy 50-es tempóban ámokfutóknak akár a jogosítványát is elvetetheti! Az Önkormányzat előtti 20 kilométer/órás sebességkorlátozás másik indoka lehet, hogy Ön látva a veszély közeledtét, bármikor puszta kézzel tudjon birokra kelni a gépsárkányokat irányító gonoszokkal szemben, megvédve a kisdedek, az idősek és az Önre bízott jámbor lelkek életét.

 


Szíves elnézését kérjük az ironikus hangvételért, de az Ön és hivatala által közzétett magyarázatok is hasonlóan mulatságos, nagyjából azonos fajsúlyú megszólalások, és a tényszerűséghez is körülbelül ugyanannyi közük van, mint az általunk leírt hősi eposznak.

Talán ideje, hogy néhány tényre is felhívjuk a figyelmét. Ezeket, a könnyebb értelmezhetőség miatt pontokba szedtük.

  

·       Dabas főutcáján a harmincas sebességkorlátozás indokolatlan és szakszerűtlen döntés volt, ami mellőzött mindenféle előzetes hatástanulmányt, és a sok tíz évre visszamenő baleseti statisztikák sem támasztják alá ezt a forgalomszabályozást. (azaz nem ámokfutunk, hanem közlekedünk)

·       Az Önkormányzat előtti terület újbóli átépítése, és a környék forgalmi rendjének százmilliókat felemésztő átalakítása nem csak a közpénzek eltékozlását jelentette, hanem értelmetlen, öncélú és arrogáns lépés volt a dabasi polgárokkal szemben.

·       Ön egy sehová sem vezető sétáló, avagy gyalogos övezetté alakította a városban zajló forgalom meghatározó, és egyben elosztó szerepet is betöltő főútvonalának, az Önkormányzat előtti szakaszát. Tulajdonképpen „kiszélesítette a járdát. Ennek semmi értelme nem volt, bár a vérgőzös autósok (lásd: az Ön helyi szavazói) valóban az úttesten szoktak közlekedni, sőt néha még át is engedik a védtelen gyalogosokat a túlsó oldalra.

·       az orvosi rendelő nem jelent olyan turisztikai, vagy egyéb sétálásra ingerlő célpontot, amiért az úttest közepén kellene őgyelegni bárkinek is. A semmiért tehát nem volt érdemes feldúlni az évtizedes forgalmi rendet, és a lakosság lelki békéjét.

·       Az Ön nyomására, és a mi megrendszabályozásunk okán megvalósult, fokozott rendőri jelenlét, a goromba büntetések, és a közterületesek arrogáns fellépése sem elegáns dolog. Mellékesen megjegyezzük, ettől nem lett kevesebb a betörések száma, de ez a tény Önt nem zavarja. Persze megértjük Önt, hiszen az itt élő, és autóval rendelkező polgárok jelentős része, valószínűleg renitens közúti bűnöző, akik nem hagytak Önnek más választási lehetőséget... Egyébként nem szégyelli magát!? 

·       Szabályozni és tönkrevágni között, van némi különbség.

·       Mi értjük, hogy Budapestre bekeveredve meglátott valamit, amiről az ott élők véleményét se mindig kérik ki az Önhöz hasonló gondolkodású elöljáróik, de legalább nem a Kossuth Lajos utcát alakítják át sétáló utcává. (bár már erre vonatkozóan is volt pár eszement idióta ötlet) Önnek itt Dabason, már van egy valóban szépen kialakított és átgondoltan megtervezett városközpontja, ahol kedvünkre sétálhatunk, és nézelődhetünk, ahol leülhetünk pihenni vagy csak úgy a világ dolgain és az Ön nagyságán elmélkedni. Miért kellett Önnek az úttest is?! Mit szeretett volna ezzel demonstrálni? Azt, hogy bármit megtehet velünk, amihez kedve van? Tessék! Ez is megvolt, most már visszaadhatja a forgalomnak az úttestet.  …és mi szeretni fogjuk érte a Kedves vezért.

·       Másrészt szeretnénk megjegyezni, hogy az Ön és munkatársai által kiötlött 30-as illetve 20-as táblák kihelyezésével, az adott szakasz környezeti terhelését, sikerült nagyjából 50-60 százalékkal megnövelni. Ugyanis a járműpark károsanyag kibocsátásának mértékét, a gyárak bizonyos – a világon közel egységes – sebességtartományokra optimalizálják. Ilyen a lakott területen engedélyezett 50 km/órás sebesség. Ezt a váltónak, az ideális motorfordulatszámhoz hangolt áttételezésével érik el a gyárak. Ön ezt figyelmen kívül hagyta, és szándékosan megmérgezi az itt élőket.

·       Ezért hivatalos, szakértői vizsgálatot fogunk kérni a település említett szakaszán, az ott élők egészségének megóvása és a levegő minőségének javítása céljából. (erre vonatkozó adatokkal az Angliában már megszüntetett, hasonló övezetek mérési adatai szolgálnak alapként)

·       Dabas városa, nem az Ön homokozója, hanem mindannyiunk lakhelye, és elvárjuk, hogy ilyen volumenű, és kihatású döntések csak széles körű társadalmi egyeztetés, és szakmai alapokon álló hatástanulmányok készítése után valósulhassanak meg.  

·       Nagyra becsülnénk érte Önöket, ha átgondolnák, és módosítanák a Bartók Béla úton kialakult helyzetet. Amennyiben az önkormányzat előtti területet, - ami már úgyis kapott egy kiemelt díszburkolatot - csökkentett sebességű övezetként szeretnék meghagyni, ezen a rövid (mostani 20 km/órás) szakaszon, a 40 kilométer/órás sebességkorlátozás ellen természetesen mi sem emelnénk kifogást. Feltéve, hogy az országút és a városközpont közötti területen visszaállítanák az eredeti forgalmi rendet.

A túloldal megközelítéséhez esetleg két zebra is elegendő lett volna. Az Ön szerint valószínűleg védtelen gyalogosokat egy jelzőlámpa is segíthetné (mert néha mi is kiszállunk az autóból, ilyenkor gyalogossá válva), de azért ne essünk túlzásokba sem. Talán, ha mindannyian nagyobb kompromisszum készséggel futnánk neki egy egyeztetésnek, a helyzet mindenki számára megnyugtató módon rendeződhetne is. Tévedni emberi dolog. Ami igazán nehéz - beismerni, és javítani. Amennyiben ezt meg tudja tenni, mi értékelni fogjuk. Már csak azért is, mert nem ilyennek ismertük meg Önt. Higgye el, ez többet érhetne bármilyen választási kampánynál!

Üdvözlettel!

a dabasi autótulajdonosok képviselői

Még nincs hozzászólás.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
 
HIRDETÉS

 

 
Óra
 
SMS HIRDETÉS
 


 

 

Avon vásárló vagy de unod, hogy a tanácsadód várat állandóan? Esetleg eltûnt? Az Õ kedvezményeit inkább te vlltanád be??    *****    Kérlek segítsd egyesületünk munkáját az adód 1%-kal. Nézd meg a rendezvényeinket is. 2018. március 24.-én várunk!    *****    A HUN-Tv kezet nyújt: Az Élet Magazin elõadásai, köztük Asztrológia elõadásom    *****    Olvasód leszek! Nyerj 100 Kreditet! Gyere ha szeretsz Olvasni.    *****    Farmasi - Antiallergén szépségápolás, babaápolás, háztartási szerek, bio kozmetikumok    *****    Mit gondolsz a Valentin napról? Ünnepled? Felháborodsz? Ajándékozol? Posztoltál már róla? Mutasd meg!    *****    Versenyeznél? Építenél új portált? Milyen témában? Milyen nyeremény motiválna? A TE ötleteidre is kíváncsiak vagyunk!    *****    A karma megnyilvánulásai    *****    MARGOT ROBBIE HUNGARY! MARGOT ROBBIE AUSZTRÁL OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕ MAGYAR RAJONGÓI HONLAPJA! MARGOT ROBBIE HUNGARY!    *****    Lovak szerelmeseinket itt a helye! Tartozz te is közénk! KATT!KATT!KATT!MEGÉRI!KATT!KATT!KATT!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,ajándék 3 év elõrejelzés,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid Katt!    *****    Születési horoszkóp + 3 éves elõrejelzés + biotérkép, 3000 Ft.Az ajándék,teljesen ingyenes konzultáció,rendeld meg KATT!    *****    Aktív videojáték honlap! Ingyen G-portál kreditek csak a készlet erejéig! Ne maradj ki te se belõle! Kattints ide! <3    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Új letölthetõ olvasmányok:28 nap varázslatban A fénytest A kulcs A titok A tizedik felismerés A lélek anatómiája A csend    *****    Még nagyon az év elején járunk, most rendelj születési horoszkópot az ajándék 3 év elõrejelzés és ingyenes konzultáció!!    *****    Pánikenyhítõ poszt a Histórián. Superuser jelen. És TE merre jársz? Kattints!    *****    SIMONA | az Isten áldjon, Esperanza! Lolájának fõszereplésével | SIMONA | a jelenleg futó legsikeresebb argentin sorozat    *****    Marculábi cica tíz éves lett! Ünnepeljétek meg a születésnapját a Mesetárban Marculábis ujjbábokkal! Boldog szülinapot!    *****    ***Munkalehetõség! Magyarországról, Szlovákiából, Csehországból keresünk, MLM vezetõket és tanácsadókat! ***