Következő 10 cikk | Előző 10 cikk |
GYÜMÖLCSÖS RECEPTEK KICSIKNEK … ÉS NAGYOKNAK – A MAGYAR GYERMEKORVOSOK AJÁNLÁSÁVAL |
|
2011.08.04. 18:21 |
A friss, nyári gyümölcsök fogyasztása nagyon fontos a szervezetünk vitaminellátása, és az immunrendszerünk megerősítése szempontjából. A kicsik esetében ez még inkább kihagyhatatlan, hiszen számukra a fejlődéshez szükséges vitaminok egész sora szerepel a gyümölcsökben, illetve belőlük készült italokban és ételekben. Némi fantáziával a gyümölcsökből rendkívül egészséges édességeket is készíthetünk, amit a legkisebbek is szívesen fogadnak.
|
NYÁRI GYÜMÖLCSKOKTÉLOK GYEREKEKNEK - Kisbögre és Tudomány - avagy a gyermekorvosok ajánlják |
|
2011.08.04. 15:52 |
Tombol a nyár, és ezzel együtt a gyümölcsszezon is. Az anyukák tudják, hogy érdemes kihasználni ezt az időszakot, mert a frissen szüretelt idénygyümölcs napi többszöri fogyasztásával feltölthetjük az egész család szervezetének kimerült raktárait.
|
HIRDETÉS |
|
2011.06.01. 15:45 |
|
TÍZEZER ÉVES KULTÚRNÖVÉNY - CSICSERIBORSÓ A STRESSZ ELLEN |
|
2011.06.01. 15:08 |
A legújabb kutatási eredmények szerint a csicseriborsó természetes módon és nagy mennyiségben tartalmazza a triptofán nevű aminosavat, mely a szerotonintermelést segíti, így hatással van alváskészségünkre, hangulatunkra és segít leküzdeni a mindennapos stresszt. A csicseriborsó az egyik legkorábban termesztett gabonanövény. A közel-keleti régészeti kutatások során tízezer éves magvakat is találtak mesterséges termelési körülmények között. A száz éve még Magyarországon is nagy területen termesztett, népszerű étel titka nem más, minthogy laktató, finom és javítja a hangulatot.
|
Kismama menü - Étkezési tanácsok várandósok számára – 1. rész |
|
2011.04.12. 07:27 |
A gyermekvállalás csodálatos, ám felelősségteljes változást hoz minden család életébe. A várandósság időszakában az édesanya szervezete védi és táplálja a babát, ezért nagyon fontos, hogy az anyuka tisztában legyen azzal, milyen étrendre van szüksége ahhoz, hogy a baba egészségesen fejlődjön.
|
Teljes kiőrléssel a finom vonalakért |
|
2011.04.11. 18:59 |
Három generációs kutatás a teljes kiőrlésű ételekről
Közel negyven évig, három generáción át vizsgálta egy amerikai kutatócsoport a teljes kiőrlésű termékek egészségre kifejtett hatását. A megfigyelések kimutatták, hogy napi 40 gramm teljes kiőrlésű gabona bevitele fél kilogrammal csökkentheti az idő előrehaladtával jelentkező testtömeggyarapodást. Továbbá a Nestlé svájci kutatásai alátámasztották, hogy a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata is csökkenthető, ha tudatosan és következetesen teljes kiőrlésű gabonafélék kerülnek az asztalunkra. Lényeges hangsúlyozni, hogy mindezek mellett akkor érhetünk el tartós sikereket, ha kiegyensúlyozott táplálkozáson és mozgáson alapuló életmódra is törekszünk. A most nyolc országban - köztük Magyarországon is - elindított Flat Belly, azaz Lapos has elnevezésű program épp erre kívánja felhívni a figyelmet.
|
Következő 10 cikk | Előző 10 cikk |
|