Közérdekű Hírportál
Közérdekű Hírportál
 
Menü
 
 
JOGSEGÉLY

AUTÓS JOGSEGÉLYSZOLGÁLAT A SZÖVETSÉG REGISZTRÁLT TAGJAINAK!!

dr.SZIKLAI JÁNOS ügyvéd

telefon: +3620/939-17-88

e-mail: drsziklai@t-online.hu

web:  www.sziklai-ugyved.hu

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Naptár
2018. November
HKSCPSV
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
<<   >>
 

 

  

 

 

 

Impresszum

 

 
AKTUÁLIS

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

LEVEGŐ MUNKACSOPORT - AKKOR IS BUSZSÁV!! - MÉG MINDIG BUDAÖRSI ÚT

  2011.06.15. 00:07

Azon gondolkodtam, vajon hogyan kommentáljam ennek a magát előszeretettel zöld szervezetnek tituláló civil csoportosulásnak a ténykedését, akik az elmúlt évtizedekben annyi kárt okoztak a környezet védelmét valóban szívükön viselő szak- és magánembereknek, illetve Budapestnek és az egész országnak, mint kevesen. A végre bukásra ítélt budapesti vezetés több mint húsz évében meg tudtak erősödni. Egymásra, és egymásban támogatókra találtak, a polgárok kifosztására, megkárosítására, a közpénzek átjátszására szakosodott városvezetés jóvoltából ők lehettek a nagy megfejtők! Oszthatták az igét kedvükre, sőt még a tömegbázis szerepkörében is tetszeleghettek, mert ha bevételekre kellett szert tenni, ha parkolási díjat kellett emelni, ha sarcolni kellett, a Levegő Munkacsoport rögtön érvelt és támogatásáról biztosította a pénzéhes és sokszor gyanús ügyekbe keveredő koalíciós politikusokat. Vajon van-e még olyan normálisan gondolkodó, a társadalom többségének az érdekeit szem előtt tartó ember ebben az országban, aki azonosulni tud egy ilyen szélsőséges, agresszív, és ezáltal inkább kártékony, mint hasznos, devalválódott "zöld" szervezettel? Nos újra hozták a formájukat. Az alábbi sajtóközlemény egy újabb gyöngyszem a Levegő Munkacsoport mindenkit semmibe vevő torzszülött ötletei közül. A valós környezetből életszerűtlenül kiragadva egy elemet, nem lehet környezetet védeni. Bár szerintem ez nem is volt soha a valós céljaik között. Ugye a Levegő Munkacsoport ebben az országban már soha nem kaphat állami támogatást a működéséhez, és a pályázatok elbírálásánál figyelembe veszik az eddigi áldásos tevékenységüket is. Tehát tessék csak olvasgatni…..

VITÁRA BOCSÁJTVA!! -

  2011.06.14. 15:01

VITÁRA BOCSÁJTVA!

Kérdések, vélemények és módosítási javaslatok a kerékpáros közlekedés integrációjának megkönnyítése érdekében

A kerékpárok egyre nagyobb számú megjelenése a városok útjain, a közlekedési kérdéseken felül, meglehetősen sok jogi és társadalmi problémát vet fel, amelyeket soron kívül meg kell oldani.  A világ azon országaiban, ahol a kerékpározásnak nincsenek több évtizedes hagyományai, de a lobbi erősödéséből adódóan, ennek a közlekedési formának a hívei aránylag nagyszámban jelentek meg az utakon, egyre több helyen gondolkodnak a szabályozás átalakításán.

HIRDETÉS

  2011.06.09. 08:48

A KÖZLEKEDÉSTERVEZÉS IS EGY SZAKMA (A BUDAÖRSI ÚTI BUSZSÁV-KIALAKÍTÁS APROPÓJÁN) - A MÉRNÖKI KAMARA ÁLLÁSFOGLALÁSA

  2011.06.06. 22:37

Budapest, 2011. június 6., hétfő (OS) - Nagy vihart kavart a Budaörsi úti buszsáv meghosszabbítása, óriási torlódást okozva nemcsak az M1-M7 autópálya közös bevezető szakaszán, hanem a 7. sz. főúton (Balatoni út), az Egér úton, az 1. sz. főúton (külső Budaörsi út) és ki tudja még hol. Az intézkedéssel érintett útszakasz Magyarország legforgalmasabb útja, amit naponta 160 ezer egységjármű terhel, szinte a teljes ország nyugati felével kapcsolatot biztosít, de jelentős a városon belüli forgalma is. Itt beavatkozni nagy felelősség!

BUDAÖRSI ÚTI BUSZSÁV - AZ EMPAMO VÉLEMÉNYE.

  2011.06.06. 20:17

Az EMPAMO üdvözli, hogy Tarlós István főpolgármester úr idejében felismerte és elhárította azt az óriási hibát, amit a Budaörsi úti buszsáv kapcsán Budapest előző vezetése vétett. Elítéljük a VEKE cinikus hangulatú közleményét, melyet a megszüntetés kapcsán adtak ki. Bár autósként is egyetértünk azzal, hogy elhanyagolt, túlzsúfolt fővárosunkban csökkenteni kell az autózók számát, de a VEKE és a Kerékpárosklub által szorgalmazott és lobbijuk által áterőltetett erőszakos megoldások haragot és elkeseredést szültek.

GONDOLATOK A BUDAÖRSI ÚTI BUSZSÁVHOZ ÉS A MAGYAR KERÉKPÁROSKLUB SAJTÓKÖZLEMÉNYÉHEZ !

  2011.06.06. 09:41

Az Autósok Szövetségének véleménye a budaörsi úti buszsáv feloldása kapcsán.

 

Több mint húsz évig nem volt divat Budapesten a lakosság érdekeinek figyelembevétele. Az elmúlt időszak arról szólt, hogy ebben a városban környezeti bűnözők élnek, akik direkt szennyezik a levegőt, akiket lépten-nyomon meg kell rendszabályozni, akiktől olyan parkolási díjakat kell szedni, hogy belegebedjenek, akiket először háttérbe, majd utána ki kell innen szorítani. Ennek ellenére sem sikerült elűzni, kitiltani innen a budapestieket. Egy tisztább, élhetőbb város megszületéséhez kevés az erőszak. Szakértelem és szociális érzékenység híján nem születtek működőképes alternatívák. Születtek helyettük erőből hozott, irracionális, vagy éppen társadalmilag is káros döntések, szűk lobbi érdekek érvényesülhettek, megnehezítve, és megkeserítve az itt élők mindennapjait. Ahhoz, hogy ebben a városban végre mindenkit emberszámba vegyenek, úgy tűnik, hogy Tarlós Istvánra volt szükség. Egy modern, élhető város létrejöttét sok, olyan lépésnek kell megelőzni, ami új alternatívákat tesz elérhetővé az itt élni és közlekedni próbáló állampolgárok számára.

HIRDETÉS

  2011.06.03. 09:44

Gratulálok Winkler Róbert megnyilvánulásához!

  2011.04.29. 01:13
Az EmPaMo által kiadott sajtóközlemény elszakakította a cérnát a Totalcar-nál. Winkler Róbert, lassan már szokásosonak nevezhető kirohanásainak egyik gyöngyszeme, hülyézve, vagdalkozva támad neki a parkolási jogsértések ellen, illetve a lakosság és a közlekedők érdekeinek védelmében fellépő civil szervezetnek. Ámulva figyeljük, a magáról megfeledkező újságíró kollégát, aki olyan stílust enged meg magának, ami már megérdemel pár sort. Most a Critical Mass felvonulás miatt borult a bili, amúgy pedig a parkolási jogsértések miatti lépések szokták nála kiverni a biztosítékot, pedig nem ismert előttünk, hogy érdekeltsége lenne Európa legkorruptabb, legembertelenebb, és alaphelyzetben is szégyenletesen társadalomellenes parkolási rendszerében.  

Az EmPaMo és az ASZÖ nyílt levele : Idén is dugókkal, és fölösleges környezetszennyezéssel kampányol a Critical Mass!

  2011.04.28. 09:42

Az EmPaMo által megjelentetett sajtóközlemény némileg módosított vátozatát olvashatják weboldalunkon, amelyet a kibocsátó civil szervezettel egyeztetve, a szövetség filozófiájának megfelelő kisebb módosításokkal tettük közzé, mivel az Autósok Szövetsége is szerepelt az MTI-n megtalálható közlemény aláírói között. Bár a lényeggel egyet értünk, néhány dolgot máshogy - talán árnyaltabban - fogalmaztunk meg.

HIRDETÉS

  2011.04.14. 21:20

Magyarország közúti közlekedésbiztonsági helyzetének alakulása 2011. első negyedévében

  2011.04.10. 20:43

Ismertté váltak azok az előzetes baleseti statisztikai adatok, melyek Magyarország közúti közlekedésbiztonsági helyzetének alakulását mutatják be az év első negyedévében. A rendőrség által gyűjtött előzetes – azaz a balesetet követő 24 órás helyzetnek megfelelő – adatok alapján 2011. január 01. és március 31. között összesen 2 937 személysérüléses közúti baleset történt, 0,7 százalékkal, (20 balesettel) több, mint 2010. azonos időszakában (akkor 2 917 balesetet regisztráltak).

Fokozott közúti ellenőrzésre számíthatnak a kerékpárosok

  2011.03.30. 01:54

A rendelkezésre álló statisztikai adatok szerint, 2010-ben 16.307 személyi sérüléssel járó baleset történt, melyből 3.552 „kerékpáros baleset” volt. Ezen balesetek 52 százalékát a kerékpárosok okozták. Ez összesen 1.832 eset, amely a kerékpárosok rovására írható. A tavalyi ellenőrzések tapasztalatai azt mutatták, hogy a kerékpárosok jelentős része nincs tisztában a rá vonatkozó szabályokkal, illetve egyre többször látható, hogy szándékosan hagyják figyelmen kívül azokat. Ilyen például a tiloson való átkerekezés is. Ezen tények alapján, a kerékpárosok biztonsága érdekében, fokozott közúti ellenőrzést tart a rendőrség.

Kerékbilincs terror a VIII. kerületben! - EmPaMo nyílt levél a VIII. kerületi túlkapások miatt

  2011.03.29. 08:21

A kerékbilincselés emberségesebb alkalmazására, eltörlésére az alábbi elektronikus levelet küldte az EmPaMo, a VIII. kerületi Közterület-felügyeletnek, és Dr. Kocsis Máté polgármester úrnak.

Szükségessé vált a kerékpározás racionális elvek alapján történő integrációja a közúti közlekedés szabályrendszerébe.

  2011.03.28. 13:32

Jelen pillanatban úgy néz ki, hogy az erőszakosan, és sokszor irreális elvek mentén működő kerékpáros szervezetek, egyoldalú előnyöket kikényszerítő harcmodorukkal világszerte túllőttek a célon. Egyre inkább felháborítja a normális gondolkodású polgárokat az az agresszivitás, ahogy egy szűk, de annál hangosabb réteg, olyan előjogokat követel magának, ami a nagy tömegek érdekeit sérti, és itt már nem csak az ellenségképükben főszerepet játszó autósokról van szó. Az agresszív, magukat zöldeknek nevező csoportoknak behódoló politikusok engedékenységének köszönhetően, már nem csak saját magukra kezdenek veszélyessé válni, hanem gyalogosokat gázolva, autók tükreit lerugdosva, alpári stílusban ordibálva éreztetik, hogy ők a „védett faj”, akire nem vonatkoznak a szabályok, mert ők a „zöld közlekedés előhírnökei”, a „jövő útja”…. Mindezek közben, már a hétköznapi kerékpárosok körében is kezd visszatetszést kelteni a viselkedésük, és egyre többen idegenkedve figyelik a szereplésüket. Ők a harcos kemény mag. De minek? Ki akar az utcán harcolni? A közúton közlekedni kell.

MIT TEGYÜNK, HA KÁTYÚ OKOZOTT KÁRT AZ AUTÓBAN?

  2011.03.22. 21:28

Kátyú okozta kárigényünket a Magyar Közút Kht. illetékes megyei igazgatóságain lehet bejelenteni (elérhetőségek a weboldal Kapcsolat menüpontjában). A benyújtott adatok alapján munkatársaik megvizsgálják és nyilvántartásba veszik a káreseményt, egyúttal kitöltenek egy kátyúkár bejelentő lapot (az űrlap letölthető weboldalról). A bejelentést megtehetik személyesen vagy e-mailen is. A bejelentést követően a biztosítási kárszakértő telefonon egyeztet a kárfelvétel részleteiről.            

IDE KATTINTSON A KÁRBEJELENTŐ LAP LETÖLTÉSÉÉRT >>>            

NYÍLT LEVÉL - TISZTELT LEVEGŐ MUNKACSOPORT!

  2011.03.09. 08:35

A magát előszeretettel zöld szervezetként aposztrofáló Levegő Munkacsoport legutóbbi javaslatára, az Embereibb Parkolási Mozgalom, az Autósok Szövetsége és a Közlekedési Dolgozók Országos Egyesülete az alábbi nyílt levelet tette közzé:

A Levegő Munkacsoport ismét a parkolási díjak és a teherautók behajtási díjainak emelését követeli, hogy kiegészítsék a főváros bevételi hiányát! Ez egy újabb elhibázott ötlet. . . .

Európa megelégelte az üzemanyag árával való mutatványokat!? Külföldről indult el a bojkott ötlete!

  2011.03.04. 09:21

Már sok millió emberhez jutott el az e-mail, ami felszólítja Európa polgárait, hogy összefogva vessenek véget az üzemanyagarákkal bűvészkedő olajlobby játszadozásának. Úgy tűnik, nem csak nálunk érzik úgy az emberek, hogy egy hyper-extraprofitot termelő gyanús színjáték áldozataiként kell elviselniük az üzemanyagárak csillagászati magasságokba emelését, és annak általános következményeit. Az csak egy dolog, hogy egyre kevesebben engedhetik meg maguknak, hogy autóba üljenek, de emellett mindennek elindult az ára felfelé, hiszen a szállítást még mindig a fosszilis üzemanyagokkal hajtott járműparkkal vagyunk kénytelenek lebonyolítani. Tehát amíg néhányan véresre keresik magukat, jön az infláció, ami már a családokat, és a gazdaság jelentős számú szereplőjét is veszélyeztetni.

A sötétzöld is zöld? – A szélsőséges gondolatok csak károkozásra jók!

  2011.03.03. 00:41

Újra beindult a Levegő Munkacsoport demagóg, kártékony gépezete. Aktuális elmeháborodásuk alkalmából megszületett nagyszerű ötletüket, a hét elején el is küldték a Főpolgármesteri Hivatalba, mint a kínzó anyagi problémák egyetlen, és igazi megoldását.

Ez a nagyszerű zöld egylet, eddig feltehetőleg a „nagy kicseszés” munkacímet adta ennek a fércműnek, aminek a lényege, hogy ötven milliárdot kell az autósok és árufuvarozók nyakába akasztani. Ezt a duplájára emelt parkolási és behajtási díjakból szednék be. Ebből információink szerint 48 milliárdot a lakosságnak kellene összedobni, illetve 2 milliárdot az árufuvarozásban résztvevő cégeknek kellene kinyögni.

ÓZD ÚJ VÁROSVEZETÉSE FEBRUÁR ELSEJÉTŐL MEGSZŰNTETTE A FIZETŐ PARKOLÁST!!

  2011.02.24. 19:51

A Parking Hungary Kft. vezetője kézhez vette azt a levelet, amelyben a város új, fideszes vezetése tudatta, hogy felbontottnak tekinti az évekkel ezelőtt megkötött hosszú távú szerződést. Ózdnak évente csupán 1-1.5 millió forint bevételt hozott az eddig érvényben lévő rendszer.

 A cikket a www.boon.hu  internetes napilaptól vettük át

 http://www.ozd.hu/showarticle.php?articleID=2955

A PARKOLÁSI SUNYISÁG ORSZÁGOS JELENSÉG! - REMÉLJÜK, HOGY VAN KORMÁNYZATI AKARAT A MEGSZÜNTETÉSÉRE!

  2011.02.24. 18:37

Egy eset margójára:

(az Észak-Magyarország cikke, és a fórum alapján)

"Megálltam hétfőn délután 15 óra körül Miskolcon, a Bajcsy-Zsilinszky utcán kb. negyedórára." - kezdi levelét Olvasónk. Főszerepben a parkoló autós, és a miskolci parkolási rendszer üzemeltetője, az (önkormányzati tulajdonú!!) Régió Park Kft.

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

 
HIRDETÉS

 

 
Óra
 
SMS HIRDETÉS
 


 

 

STARSTABLE Online csatlakozz te is egy remek közösséghez! Daisy BLOG    *****    Érdekelnek a zenei újdonságok? Kattints! &#9205; Popusz: Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több.    *****    Halihó! Néhány újdonság a G-Portál Histórián! Toljuk meg az év végét, kovácsoljunk közösséget ismét! Csatlakozol? :)    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK